Nia®

Nia® is met plezier bewegen; genieten en expressie geven aan jezelf. Op jouw unieke manier; de manier van je lichaam ontdekken; moeiteloos bewegen, in de flow.. Met inspirerende muziek die je in beweging brengt. 'Listen to the music and dance to the music.'

Nia® is een ontmoeting tussen oosterse en westerse bewegingsvormen.
soul2soul

Nia® is je persoonlijk ontwikkelen. Je Body, mind, emotions & spirit in balans brengen.
Nia® maakt gebruik van de natuurlijke wijsheid en intelligentie van het lichaam, de geest en de emoties.

Nia® bestaat uit een mix van dansbewegingen, krijgskunsten en lichaamsbewustzijn.
~Dansvormen/Dance Arts (Moderne dans, Jazz Dans, Duncan Dance)
~Krijgskunsten/Martial Arts (Aikido, Tai Chi, Tae Kwondo)
~Lichaamsbewustzijn/Healing Arts (Yoga, Alexander Techniek, Feldenkrais)

Een Nia les

Tijdens een Nia les beweeg je met een eenvoudige choreografie op mooie inspirerende muziek. We dansen (bij voorkeur) op blote voeten. De les voelt als een flow. We beginnen rustig, daarna volgt een intensief gedeelte waarbij je -al dan niet- intensief beweegt met je hele lichaam. We sluiten altijd af met floorplay op de vloer, en een cooling down met elementen van Yoga.

Waarom Nia?

vertrouwen op je lichaam en de natuurlijke manier van bewegen ontdekken

Nia is een mix van verschillende bewegingsstijlen, waardoor jouw lijf steeds nieuwe bewegingen maakt. Dit is effectief voor de ontwikkeling van je spierkracht en conditie. En het gaat verder dan dat. Je ontwikkelt flexibiliteit, betere coördinatie, mobiliteit van gewrichten, explosieve kracht, precisie, stabiliteit. Je maakt je hoofd leeg en bent nadien helemaal opgeladen EN ontspannen. Als je regelmatig Nia lessen volgt, kom je thuis in je lichaam. Door los te laten en ontspannen gaat je lichaam  bewegen zoals het bedoeld is. Je ontwikkelt vertrouwen in je lichaam en ontdekt je natuurlijke manier van bewegen.  Je bruist van energie, ademt dieper, ontwikkelt souplesse, kracht en mobiliteit in je hele lichaam. Je voelt je vrijer en lekker in je vel.  Nia werkt op fysiek en mentaal niveau. Je geniet van je lichaam en je leven. Nia is mindful bewegen.

Voor wie

Nia is voor jong en oud. Omdat je de bewegingen aanpast aan jouw lichaam, kan iedereen meedoen. Ervaar het zelf! Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je meer vreugde in je leven? Krachtig in het leven staan, expressie geven aan jezelf? Bewust en gezond leven? Kom dan eens een proefles ervaren. Je kunt wekelijkse Nia lessen volgen in Hulst & Axel.

Nia muziek

Nia wordt gedragen door zorgvuldig gekozen ritmische muziek en helpt je nog dieper in contact te komen met de beweging. De muziek is zacht en mild, uitdagend en vrolijk en ook krachtig en expressief. Je kunt Nia cd’s bestellen op www.nianow.com/nia-musicLuister naar officiële Nia™ muziek.

Ontstaan Nia

De Nia-stichters Debbie en Carlos Rosas - ooit succesvolle aerobic lesgevers in Los Angeles - zochten in het begin van de jaren '80 naar een bewegingsvorm die veilig en respectvol was voor het lichaam en meer omvatte dan enkel het fysieke aspect. In hun zoektocht maakten ze kennis met expressieve dansvormen, verschillende krijgskunsten en Oosterse bewegingstechnieken. Ze ontdekten het plezier van bewegen en ondervonden dat dit veel sterkere effecten had op lichaam, geest en emoties dan bewegen vanuit pijn en schuldgevoel. Uit deze ontmoeting tussen Oost en West werd Nia geboren. Sindsdien zijn er wereldwijd meer dan 2500  Nia lesgevers in meer dan 45 landen.

Meer informatie over Nia

www.nianow.com (officiële website van Nia Technique)
www.nianederland.nl
http://www.niabelgium.be